Iparivonalkód logo_fehér

Raktártervezés

Problémája van a jelenlegi raktár kialakításával? Szeretné, ha az áruelrendezése egy bizonyos stratégia mentén lenne kialakítva? Sok a veszteség ideje a betárolási és komissiózási folyamatoknak? Egy új raktár kialakítását tervezi?

Mérnök kollégánk minden kérdésében áll rendelkezésére!

Melyik raktártervezési fázisban van szüksége támogatásra? Válasszon szolgáltatásaink közül!

Logisztikai tervezés

Belső folyamatok tervezése

Koncepcionális tervezés

Tervváltozatok kialakítása

Eszközpark és technológia tervezés

Eszközpark és technológia tervezése

Optimalizálás/fejlesztés

Meglévő folyamatok áttervezése és fejlesztése. Teljes rendszeroptimalizáció.

Beüzemelés és felülvizsgálat

Rendszerintegráció és időszakos karbantartás.

Írjon nekünk!

Szakértő kollégáink segítenek a megfelelő megoldást megtalálni!

Kapcsolatfelvétel

Egy fontos kérdés: Meglévő vagy új épület?

Annak érdekében, hogy egy raktári infrastruktúra jól működjön több tényező együttes megfelelősége szükséges legyen szó akár hagyományos vagy automata raktári rendszerről, meglévő vagy új létesítményről. Nem elég, ha van egy modern épületünk, emellett szükségesek a fizikai eszközök, mint pl. az anyagmozgató gépek és berendezések, a feladatra kialakított tárolórendszer elemek, illetve egy raktárirányító WMS rendszer is elengedhetetlen.

Rendszertervezési fázisok

Az ilyesfajta beruházások esetében minden esetben egy pontos logisztikai rendszertervezés az elsődleges feladat annak érdekében, hogy a lehető leggazdaságosabb és leghatékonyabb legyen a beszerzés és a működtetés. Többek között sokszor magát az épületet is az intralogisztikai folyamatok alapján tervezik meg.

Ahhoz, hogy a számunkra megfelelő raktárépületet ki tudjuk alakítani tisztában kell lennünk a belső folyamatokkal és kell legyen egy célállapot, amelyet kitűzünk magunk elé, hogy a tervezés végére mi az, amit el szeretnénk érni. Ez többek között azért fontos, mert egy zöldmezős beruházásesetében az eszközparkot, folyamatokat a cél elérése érdekében alakítják ki a tervezők. De egy meglévő raktárépület átalakítása során is elengedhetetlen, hogy kvázi pontos vízióink legyenek a jövőbeni működésről, hogy lehető legpontosabb koncepcionális tervet készíthessük el.

Raktár kialakítás tervezése

Tervezés során figyelembe vesszük az ügyfél jelenlegi működési körülményeit, ezáltal biztosítva, hogy a lehető legkevesebb változtatással a legjobb fejlesztési javaslatot adjuk. Meglévő raktári rendszer áttervezésekor természetesen nem hagyjuk figyelmen kívül a hely adottságait, a tárolt áruk tulajdonságait, a jelenleg használt helyfoglalási stratégiákat és az ügyfél elvárásait és az átalakítás / fejlesztés céljait sem.

Fontos, hogy a megrendelő az épület megtervezése előtt megfogalmazzon néhány mutatószámot / adatot, amik szintén szükségesek a pontos tervezéshez. Többek között ilyen például:

Gyakori raktár elrendezések

Van néhány alapvető és szabványos raktár alaprajz, mint például az U-alakú, I-alakú és L-alakú raktár kialakítás.

Annak érdekében, hogy az ügyfél igényeit minél jobban kiszolgáljuk, minden esetben legalább 2-3 koncepcionális tervváltozatot is készítünk (igény szerint többet is), majd ezen koncepciók esetében meghatározunk 4-5 fontos mutatószámot, ami jól jellemzi az egész rendszert és ezt különféle összehasonlító módszerekkel összevetjük és rangsoroljuk a koncepciók bemutatása előtt. Természetesen a koncepciókról műszaki rajzot is mellékelünk.

Találjuk meg az ön számára

megfelelő megoldást

A sikeres raktári és üzemi működés kulcsa, a folyamatok, az eszközpark és az emberi erőforrásigény megfelelő és pontos megtervezése függetlenül attól, hogy jelenleg hogyan működik a raktár, vagy hogy mi várható a jövőben!

Kapcsolatfelvétel